2022-01-28 14:47:06• hírek • Bede Emőke

Rövid időn belül sikerült az elveszett mobiltelefon nyomára akadni

Képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com
Képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com

Kedden arról értesítette egy szatmári nő a bűnügyi nyomozói osztály munkatársait, hogy még január 8-án elvesztett egy mobiltelefont, melyet vélhetően ismeretlenen megtalálhattak, de vissza már nem adták, ezzel kb. 5.000 lejes kárt okozva neki.

A rendőrségnek alig két napra volt szüksége ahhoz, hogy kiderítse, a méregdrága készüléket valóban megtalálta valaki, s ahogyan azt sejteni lehetett, az illetőnek esze ágában sem volt visszaadni. Szerencsére a 62 éves férfi a közel három hét leforgása alatt nem adott túl a mobiltelefonon, így a jogos tulajdonos visszakapta az eszközt.


Noha megannyi olvasónk kommentek formájában korábban már kifejtette, hogy nem ért egyet a törvénnyel, és ők bizony megtartanák a könnyen jött értékeket, de a büntetőtörvénykönyv utasítása továbbra is egyértelmű: a talált javakat az érintettnek legfeljebb 10 napon belül kötelessége leadni a hatóságnál vagy visszajuttatni egyenesen a tulajdonosnak, s aki nem így cselekszik, egy és három hónap közötti szabadságvesztéssel is sújtható - bár, ha a felek közben „elszívják a békepipát”, az mentesítheti a „bűnöst” a büntetőjogi felelősségre vonás alól.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: